oscarmen9

HISTORIA DO MINIBALONMÁN

O minibalonmán, tamén coñecido como minihandball, é unha adaptación do balonmán tradicional deseñada para xogadores máis novos e para espazos reducidos.

OBXECTIVO

O obxectivo do minibalonmán é marcar máis goles que o equipo adversario ao lanzar a pelota ao gol do equipo contrario.

TERREO DE XOGO

O xogo realízase nunha cancha máis pequena en comparación co balonmán convencional, adaptándose así ás habilidades e necesidades dos xogadores máis novos.

Cada encontro xógase sobre unha superficie duns 20x13 metros, ademáis de ser reducidas outras distancias da área.

A portería debe rebaixarse ata 1,60 metros en caso de benxamín ou a 1,80 metros se é alevín.

Desde a liña de meta ata a área hai 5 metros e o punto de penalti achásese a 6 metros.

XOGADORES E FUNCIÓNS

O minibalonmán xógase entre dous equipos de 5 xogadores cada un sendo un deles o porteiro, que debe ser substituído en cada período.

DESENVOLVEMENTO DUN PARTIDO

O partido divídese en dúas partes , que á súa vez se subdividen en 2 períodos de 10 minutos de xogo , con 2 minutos de descanso entre eles e 6 minutos entre parte e parte.

INICIO DO XOGO.

Iníciase no centro da cancha, cun saque de ÁRBITRO. Lánzase o balón entre dous xogadores, ao aire a media altura (en cada período saltará un xogador diferente).

REGULAMENTO BÁSICO

·      Os xogadores non poden tocar a pelota coas pernas ou os pés, e deben respectar as normas básicas do xogo limpo. Ademais, o contacto físico está limitado para garantir a seguridade dos participantes.

Golpe franco

As faltas cometidas polos defensores entre a área de portería e a liña de “golpe franco” lanzase desde fóra da liña descontinua e os xogadores atacantes non podedes no momento do saque estar dentro da zona.

Permítese.

• Dar tres pasos sen botar.
  • O porteiro pode sacar o saque de invasión de área desde calquera punto de a propia área sen esperar que o árbitro o indique.
  • No saque de banda (débese pisar con un pé a liña) pódese lanzar a gol. Se non se pisa a liña é golpe franco.
  • Quitar a pelota só con a man aberta e sen tocar ao oponente.

Incorrecións.

• Está prohibido penetrar nas áreas de portería ou saír destas co balón cando somos porteiros. Penalízase con penalti. Tampouco se lle pode pasar a o noso porteiro estando dentro da área.
  • Non se pode coller, empuxar, golpear ou zancadillear a un xogador (podemos ser excluídos 2 minutos).
  • Non se pode correr con o balón máis de tres pasos sen botalo, lanzalo ou pasalo.
  • Non se pode golpear voluntariamente o balón cos pés nin botar con as dúas mans xa que esta incorrección é “dobres” e golpe franco en contra.
  • Non se pode realizar defensas mixtas (será individual)
  • Non poden conservar a posesión do balón durante un tempo excesivo.

FINAIS DE XOGO

O resultado final só poderá oscilar entre 0-0, 0-1, 1-1, 0-2; xa que cada período é independente e dáselle un punto ao equipo gañador.